Zonsondergang, blauwe water & fantastisch mooie kliffen: romantischer wordt het niet

Zo romantisch als het klinkt, zo was het ook. Bij Porto Limnionas in Zakynthos ontmoette ik Perry & Irene. Een super lief stel dat hun eerste vakantie samen beleefde. Een beter moment kun je je bijna niet voorstellen, en dat op deze prachtplek!

❊❊❊

Het begon allemaal met de oproep op Facebook. Toen we dit voorbij zagen komen wisten we allebei gelijk dat we dit een hele gave aanvulling zouden vinden voor onze eerste vakantie samen.
Toen we een berichtje van Trix ontvingen dat we de fotoshoot mochten gaan doen waren we al super enthousiast! Een fotoshoot bij zonsondergang op het prachtige eiland Zakynthos. Mooier wordt het niet. 

Dinsdag 21 mei was het zo ver. Wij gingen met onze jeep naar de plek van de shoot. We ontmoeten hier Trix en Kelvin, een super lief stel met beide de passie voor fotografie.

We begonnen aan de shoot, het was ontzettend gezellig en leuk om te doen. Trix gaf leuke opdrachtjes waardoor je altijd wel ging lachen.
We hebben prachtige foto’s ontvangen!

Heel erg bedankt lieve Trix!

Perry & Irene

❊❊❊

Het voordeel aan shooten tijdens je vakantie: Kelvin kon ‘Behind the Scene’ foto’s maken!

❊❊❊

Het vinden van een locatie verliep bij deze shoot iets minder gemakkelijk dan bij de eerdere Zakynthos-shoot met zonsopkomst. Uiteraard hadden we weer een locatie via Google gevonden en afgestemd, maar wat bleek: Het gekozen gebied was afgesloten…

Gelukkig hadden we meerdere dagen een huurauto op het Griekse eiland en waren we van plan om daarmee te gaan roadtrippen. Op wegen rijden die amper een weg te noemen is; dan weet je dat je echt op vakantie bent. En vaak ontdek je dan de mooiste plekjes!

Na een bergachtige tochtje kwamen we aan bij Porto Limnionas. Wat gelijk opvalt is het prachtige zeezicht, maar loop je het trapje af dan zie je pas echt waar je beland bent: een inham tussen de kliffen met blauw zeewater. En ook heel belangrijk bij een fotoshoot: Je kunt er komen zonder jezelf en je gasten in moeilijke situaties te brengen. Het laatste dat je wil is dat iemand zich bezeert of dat je camera kapot gaat.

❊❊❊

❊❊❊

Uit het contact met Irene bleek dat zij net zo enthousiast waren over de plek als ik, dit ging het worden! We spraken bij aanvang van het ‘Golden Hour’ af. Het ‘Golden Hour’ is hét moment met het mooiste licht voor een fotoshoot en er zijn er 2 per dag: ongeveer een uur na zonsopkomst en een uur voor zonsondergang. Het licht geeft dan een gouden randje aan je foto’s; super gaaf toch?

Na het ‘Golden Hour’ startte dan de echte zonsondergang. Het was bewolkt, maar de zon kwam er af en toe mooi doorheen. Wolken zijn vaak niet eens zo’n ramp: het licht wordt verdeeld én wolken geven soms een mooi effect! Bekijk het resultaat zelf:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *