Waarom een winterse bruiloft nét zo leuk is als een bruiloft in de zomer…


Een bevroren meertje, schapenvachtjes in en over de stoelen, overal vuurtjes en kaarsen.

Een intieme ceremonie met alleen de mensen die het meest voor jullie betekenen en een klein meisje, ingepakt in warme kleding en een muts, dat de ringen brengt.

❊❊❊

Waarom zon als je ook voor sneeuw kan gaan?

Ook al plan je jullie bruiloft in de zomer, de kans op zon is niet 100%. In Nederland is er namelijk altijd kans op neerslag. Wanneer je jullie bruiloft in de winter plant, is die neerslag misschien wel meer dan welkom; sneeuw! Ook zonder neerslag kan een winterse bruiloft prachtig zijn. Ik neem je graag mee in het verhaal van deze winterwedding van een aantal weken geleden.

❊❊❊

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar deze winterse dag is net een maand geleden. Tijdens het Sunfield Academy Bootcamp trouwde dit stel maar liefst 3 keer! Je vraagt je nu misschien af: hoe dan?!

Het Sunfield Academy Program volgde ik van september tot eind januari, een ontwikkelproces voor fotografen met alles erop en eraan wat ik samen met 5 andere fotografen heb gevolgd. Deze periode werd afgesloten met een zogenaamde Portfolio Bootcamp van 2 dagen. De kans voor ons als fotografen om de meest toffe foto’s te maken, voor je portfolio. Alles was geregeld; van een grote tent met kampvuren tot bruidstaarten en Land Rovers. In deze 2-daagse kwam er natuurlijk ook een bruiloft aan bod, waar ik jullie graag in deze blog meer over vertel.

Dan nu het antwoord op de vraag: waarom trouwde het stel dan 3 keer? Heel simpel; met totaal 6 fotografen tijdens een bruidsceremonie rondlopen om allemaal het beste plaatje te schieten? Niet erg haalbaar. Daarom werkten we tijdens de Bootcamp in groepen van 2 personen. Om iedereen een gelijke kans te geven, ‘trouwde’ het stel deze dag dus 3 keer! Uiteraard was dit leuke stel een aantal jaar geleden al getrouwd en hebben zij inmiddels een zoontje.

❊❊❊

Terug naar de winterse bruiloft. Stel je voor: een bevroren meertje, schapenvachtjes in en over de stoelen, overal vuurtjes en kaarsen. Een intieme ceremonie met alleen de mensen die het meest voor jullie betekenen en een klein meisje, ingepakt in warme kleding en een muts, dat de ringen brengt. Wat een sfeertje hè!?

De Babs, Ilse de Zwart, vertelt over jullie ontmoeting en een aantal hoogtepunten uit jullie leven. Met veel plezier luisteren jullie, afgewisseld met een verliefde blik in elkaars ogen. Wanneer zij de ringen aankondigt komen er nog meer kriebels: dit wordt ons moment! Alle gasten kijken vol bewondering hoe jullie elkaar de ringen omschuiven, “JA” zeggen en elkaar de eerste kus geven als man en vrouw. Na de handtekeningen is het dan helemaal officieel. Er klinkt gejuich en applaus: man en vrouw!

Na de ceremonie is er tijd voor taart! Ilse Roukema van Floak heeft haar uiterste best gedaan om een prachtige creatie neer te zetten, en hij is nog heerlijk ook. Het bruidspaar verlaat de gasten even voor de bruidsshoot. Er is een prachtige boslocatie gekozen en gestyled door Lief Vir Jou. Na deze shoot keert het bruidspaar terug naar de gasten om het huwelijk te vieren.

❊❊❊

Heb ik jullie kunnen overtuigen voor een winterwedding? Ik leg deze dag graag voor jullie vast!

Fotografie: KenT Fotografie

Organisatie: Sunfield Academy

Styling: Beau Events & Lief Vir Jou

Babs: Ilse de Zwart

Bloemen: De Eeuwige Lente

Haar: Fernanda Kipp

Catering: Natuurlijk Eigenwijs

Jurk: Bruidsboetiek de Blauwe Hoeve

Taarten: Floak – Flowers & Cake

Locatie: Camp Solutions

  1. […] stel bewijst tevens hoe tof een winterwedding kan zijn, en met behulp van de prachtige kas bij Tuin de Lage Oorsprong gaven zij elkaar in de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *