Een eigen styled wedding shoot: een fotografen droom die voor mij uitkwam

Na veel voorbereiden was het op vrijdag 18 oktober 2019 zover: mijn hele eigen styled wedding shoot. Iets dat ik als fotograaf al meer dan een jaar ontzettend graag zelf wilde organiseren, maar wat ik niet had verwacht om in 2019 al te kunnen realiseren.

❊❊❊

Een styled wedding shoot zal vast niet voor iedere lezer een bekende term zijn. Eigenlijk is het niks anders dan een nagebootste bruiloft, om zo nieuwe samenwerkingen met (bruids)leveranciers op te doen en een mooie kans is voor portfolio materiaal (zowel voor mij als voor degene die met hun dienst of product meewerkten). Als organisator kun je hier je hele eigen draai aan geven, waardoor het een heel eigen geheel wordt.

Ik wilde het plaatje neerzetten dat ik in mijn hoofd had; mooie herfsttinten, tikkeltje vintage met in ieder geval een volkswagen bus en (met klein risico) alles buiten. De zoektocht naar geschikte leveranciers was bijzonder, net of ik zelf een bruiloft organiseerde. Na deze ervaring snap ik alleen maar beter hoe belangrijk het is om een klik te ervaren met mensen die een bijzondere dienst voor je gaan leveren. Hoe gek ook dat je met sommige leveranciers alleen telefonisch contact hebt, de klik ervaart en hen daarom het vertrouwen geeft om jouw idee uit te gaan voeren; en dit dan vervolgens perfect doen. Super veel dank naar het fantastische team dat mij hielp dit mogelijk te maken!

❊❊❊

Als kers op de taart werd deze shoot gepubliceerd op Zank You; een van de grotere bruiloftssites van Nederland.

❊❊❊

Organisatie & Fotografie: KenT Fotografie
Video: Jippey Media (Benieuwd naar de video? Deze vind je hieronder!)
Bloemen: Bloomed
Styling: Weddingfruits Bruiloftstyling
Taart: Cheffi’s Pastries
Volkswagen bus: Vintage Camper Life
Ringen: Goudsmederij Tessa Reijmers
Jurk: Bruidscouture Isheline
Stationary: SAEVDK
MUAH: Jayne Meyer
Modellen: Milenka & Jason
Locatie: Landgoed Avegoor Ellecom
Polaroid: KenT Fotografie & Nap 4502
Bank: ByDorine Styling
Tafels en stoelen: Brisked

Prachtige video gemaakt door Melissa van Jippey Media:

  1. […] hoor ik verhalen van toekomstige bruid & bruidegom dat ze het risico op een buitenbruiloft niet durven te nemen. Geheel logisch natuurlijk, want we leven hier in Nederland. Veel meer hoef ik […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *