Waarom een professionele foto geen staatsieportret hoeft te zijn

Foto’s van jezelf laten maken… Misschien nog wel spannender dan samen met je vriend(in) of familie. Alleen voor de camera, wat moet je dan doen?

Heb je het over portretten, dan denken veel mensen aan een staatsieportret. Maar staan en lachen… wat mij betreft niet meer van deze tijd. Ik pak het daarom graag anders aan.

❊❊❊

Kijkend naar jouw persoonlijkheid, passie en waar jij voor wil staan.

Trix Leeflang, KenT Fotografie

Wie ben jij, wat doe je graag en wat wil je met je portret bereiken, voor mij als fotograaf de kernpunten dat een portret moet uitstralen. Eventueel door attributen te gebruiken die bij jouw passen.

Laatst was ik met Jayne op stap, zij is make-up & haarstylist en kenmerkt zich door haar vintage stijl. Een mooi graanveld of een veld met wilde bloemen, dat was haar ding. Op weg naar de plek die ik in gedachte had, kwamen we langs een graanveld. Toen we uitstapten om een kijkje te nemen, zagen we dat er naast het graanveld ook nog een veldje met bloemen was: perfect!

❊❊❊

Jayne houdt ook van fotografie, daarom spraken we af om elkaar te fotograferen én deed ze mijn haren. Ik zelf wilde al een lange tijd een goede foto van mijzelf. Nu heb ik redelijk wat goede foto’s van mijzelf, maar heb ik altijd mijn haar los. Waarom? Omdat ik eigenlijk nooit tevreden ben over de manier waarop ik mijn haar zelf op kan steken wanneer ik op de foto ga. Goede combinatie dus voor deze middag dat Jayne mijn haren mooi opstak en mijn kapsel versierde met mooie bloemen (want daar ben ik ook zo gek op).

Het gaat er wat mij betreft om dat foto’s een betekenis voor je hebben. Dat het niet alleen een ‘mooie’ foto is, maar dat het ook iets zegt over jou. Als dat bereikt is, ben ik tevreden, hopelijk jij dan ook 🙂

Meer weten over portretfoto’s? Of benieuwd naar wat ik voor jouw onderneming kan betekenen? Bekijk de pagina

Bekijk alle resultaten van deze middag hier onder:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *