Azuurblauwe zee, een rotsachtig strandje en een romantisch stel… om 06:30 op Zakynthos

Wakker worden in het pikkedonker, je vakantieverblijf verlaten terwijl er geen toerist te bekennen is en naar de andere kant van het Griekse eiland Zakynthos rijden in je huurauto. Dit alles voor de perfecte plek, het perfecte licht en dat samen met het perfecte stel: Ellen en Sander.

❊ ❊ ❊ 

Na het boeken van onze vakantie begon het te borrelen bij mij. Natuurlijk had ik me al verdiept in het eiland en had ik al zoveel plekken voorbij zien komen waarvan ik dacht: “Hier zou ik een fotoshoot willen doen!”. Even later vroeg ik me dan ook af waarom ik het niet gewoon eens zou doen, niet verwacht dat ik iemand zou vinden.. Want – hoe vind ik nou iemand op Zakynthos?

Ik zocht én vond. Blijkbaar bestaan er voor vakantiebestemmingen vaak facebookgroepen met vakantie tips voor je bestemming, zo ook voor Zakynthos (overigens écht een aanrader om lid van te worden vlak voor vertrek: van zowel lokale mensen als vakantiegangers veel leuke tips!).

Na een oproep in deze facebookgroep kwam ik in contact met Ellen & Sander. Zij wilden dolgraag een fotoshoot op Zakynthos doen én waren in dezelfde week op het eiland.

❊ ❊ ❊ 

Foto (ook bovenstaande) door de wederhelft van KenT Fotografie

❊ ❊ ❊ 

Vooraf zochten we beide naar locaties en kwamen we uit op Xigia Beach. Een prachtig en klein strandje gelegen naast een kleine klif: perfect. Eenmaal aangekomen op onze vakantiebestemming zorgde ik ervoor dat we Xigia Beach al een keer eerder bezochten, zodat ik zeker wist dat de gespotte locatie via Google ook in het echt een geschikte plek voor een fotoshoot zou zijn. Gelukkig bleek dit in het echt ook zo adembenemend mooi te zijn als Google mij verteld had. Het zeewater van Xigia Beach is een natuurlijke bron met prachtig helder en lichtblauw water met een heel klein kiezelstrandje omhuld door kliffen. Enige minpuntje: zwavellucht. Gelukkig kan ik geen geuren vastleggen met mijn camera en was het goed te doen tijdens de shoot.

❊ ❊ ❊ 

Kelvin en ik (ja, sinds lange tijd was Kelvin er ook weer een keer bij en maakte o.a bovenstaande foto’s en dronebeelden – later meer!) ontmoeten Ellen & Sander en dalen af naar het strandje. Bij het stellen van de vraag waar ze elkaar hebben leren kennen wordt er gegrinnikt en antwoord Sander: “We hebben elkaar ontmoet in de sportschool. Zo cliché, maar ik was haar trainer daar.” Nu, ruim 7 jaar later blijkt dat nog steeds een goede match: samen hebben ze nu een bedrijf gericht op sport en voeding: FitFanatics.

Ellen & Sander: “Een erg leuke fotoshoot gehad op Zakynthos! We zijn allebei niet zo van het poseren voor een foto. Dus was t in t begin wat onwennig. Als we ons even geen houding wisten te geven dan kwam Trix met een leuk idee voor een pose of moesten we een opdrachtje uitvoeren om het net wat luchtiger en spontaner te maken. Ze stelde ons erg op het gemak.  Hierdoor kwam ze erg professioneel en kundig over! En ze heeft super mooie foto’s gemaakt! Wij zijn er erg blij mee en hebben een mooie herinnering aan onze vakantie op Zakynthos.”

❊ ❊ ❊ 

Shooten met zonsopkomst stond al een tijdje op mijn fotografie-bucketlist, nu nog een stel vinden dat het het waard zou vinden om zo vroeg het bed uit te komen voor een fotoshoot. Super tof dus dat Ellen & Sander dat wel zagen zitten! Het was vroeg, maar het was het zó waard! Bekijk het resultaat hieronder:

Meer blogs lezen? Klik hier!

  1. […] Naast een prachtig strandje was Xigia Beach tijdens onze vakantie het decor van de fotoshoot die ik daar deed met zonsopkomst. Wil je hier meer over lezen en/of de resultaten van de shoot zien? Klik dan hier! […]

  2. […] vinden van een locatie verliep bij deze shoot iets minder gemakkelijk dan bij de eerdere Zakynthos-shoot met zonsopkomst. Uiteraard hadden we weer een locatie via Google gevonden en afgestemd, maar wat bleek: Het gekozen […]

  3. […] Naast een prachtig strandje was Xigia Beach tijdens onze vakantie het decor van de fotoshoot die ik daar deed met zonsopkomst. Wil je hier meer over lezen en/of de resultaten van de shoot zien? Klik dan hier! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *