Een gezinsshoot, maar dan leuk!

Zondagmorgen

Een herfstzonnetje

In het bos

Buiten, kinderen die lekker rondrennen en paddenstoelen zoeken.

❊❊❊

Een lifestyleshoot zal nooit 100% gaan zoals gepland. Krijg ik daar zenuwen van? Nee! Want wat is het tof om shoots als deze te mogen doen! Een bezoek aan het bos maakt mij altijd vrolijk en zo ook het gezin waarmee ik op stap was. Afgelopen maand waren B & E 5 jaar getrouwd en kregen zij een lifestyleshoot met het gezin cadeau.

Een lifestyleshoot, Wat is dat?

Jullie pure levensstijl, in een fotoshoot!

Dat is wel erg kort samengevat, maar wel de waarheid. Geforceerd poseren voor een foto levert vaak niet het gewenste resultaat: “het is niet wie wij zijn” of “mijn lach is erg gemaakt”.

❊❊❊

Staatsieportretten zijn dan ook verleden tijd met deze opkomende vorm van fotoshoots. Het concept is simpel. Allereerst zoek je, eventueel samen met mij, een geschikte locatie uit. Een locatie waar veel natuur en mooi licht, zoals het bos. Eenmaal op locatie wandelen we een stukje, op zoek naar de leukste plekken. De kinderen zullen zich al snel thuis voelen in de natuur en lekker rondrennen, deze momenten worden uiteraard vastgelegd.

Ik daag jullie tijdens deze wandeling ook uit om leuke activiteiten te doen. Uiteraard zijn deze activiteiten aangepast aan jullie gezin. Deze activiteiten leiden tot gezellige en pure situaties. De foto’s laten je achteraf het verhaal herbeleven.

“Je hebt bijna niet het idee dat er iemand is die je op de foto zet, daardoor krijg je uiteindelijk de meest spontane foto’s”

Geposeerde foto’s kunnen ook leuk zijn, toch?

Klopt! Ik zal niet ontkennen dat geposeerde foto’s ook mooi kunnen zijn. Tijdens een lifestyleshoot komt er altijd wel een geposeerd moment, naar wens misschien wel een paar. Het verschil is dat er geen nadruk op ligt. Daarbij geven de activiteiten rondom een geposeerd foto moment een pure lading aan de geposeerde foto, waardoor deze altijd spontaan zal uitpakken.

Wat als de shoot in het water dreigt te vallen?

Een kleine bui, wind of kou zal de pret niet drukken, dit maakt het misschien alleen maar leuker!

Helaas wonen we in Nederland en kunnen we er dus niet van uitgaan dat het altijd droog weer is. Wanneer het echt met bakken uit de lucht komt vallen zullen we in overleg de shoot gewoon verplaatsen. Het is ook mogelijk om van tevoren al een reservedatum te bespreken.

“Onze ervaring met Trix is dat ze op een heel relaxte en laagdrempelige manier de foto’s maakt”

Ervaring van B&E

Wij hebben bij KenT Fotografie een fotoshoot gehad met ons gezin. De fotoshoot was op een mooie herfstdag gepland in het bos, dus de omstandigheden waren ideaal!

Onze ervaring met Trix is dat ze op een heel relaxte en laagdrempelige manier de foto’s maakt. Je hebt bijna niet het idee dat er iemand is die je op de foto zet. Daardoor krijg je uiteindelijk de meest spontane foto’s. We konden ter plekke nog allerlei verschillende settingen voorstellen. Op aanraden van Trix zijn we met een balspel begonnen, daarna hebben we gewandeld waarbij we natuurlijk de leukste fotolocaties opzochten. De fotoshoot is dus zeker geen stijve aangelegenheid met veel geposeer. Zeker ook fijn met kinderen die niet kunnen stilzitten! Een aanrader dus!

❊❊❊

 

Collage van foto's uit de lifestyleshoot beschreven in deze blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *